Srbija
    |         |         |    

Suffern New York - Globalni centar za istaživanje i razvoj

Mesto gde se susreću lepota i tehnologija

Vizija našeg osnivača David H. McConnela da budemo lider u istaživanju i razvoju novih proizvoda i tehnologija dobija sasvim novo poglavlje sa otvaranjem novog Centra za istraživanje i razvoj koji je 2005 godine otvoren u Suffern-u, na mestu naše prve laboratorije.

Savremeno zdanje vredno 100 miliona američkih dolara, opremljeno najsavremenijom opremom, postalo je novo mesto gde započinje život svakog našeg proizvoda.

Preko 300 naučnika i tehničara specijalizovanih u oblastima biohemije, farmakologije i molekularne biologije osmišljava i procenjuje preko 1000 novih proizvoda svake godine. Upravo njihovim trudom i zalaganjem, Avon se danas ponosno ističe kao kozmetička kompanija koja je direktno odgovorna za brojne inovacije na polju kozmetologije. Avon je prva kompanija koja je upotrebila alfa hidroksilne kiseline (AHA) na masovnom tržištu. Prvi smo učinili vitamin C upotrebljivim u proizvodima za negu kože i zatvorili ga u kremu. Pionirsko dostignuće kao što je stabilizacija retinola, vitamina A u najčistijem obliku još jedna je u nizu velikog uspeha naše kompanije na područiju nege kože.

Prestižni Avon Centar za istraživanje i razvoj nastaviće i ubuduće da ispunjava ključnu viziju Avon kompanije – kompanije koja je stvorena kako bi život žena učinila lepšim.